Bruidsjurk kiezen is stukje trouwbeleving

 Komend weekend wordt in Deurne het nieuwe pand van Koonings the Wedding Palace geopend. Zondag 7 oktober is er een open dag voor belangstellenden. Eigenares Ramona Poels maakt met het nieuwe ‘witte huis’ -zoals het in de volksmond in Deurne genoemd wordt- haar droom verder waar. Met 11.000 vierkante meter en 4.000 jurken op voorraad is Koonings de grootste bruidsmodezaak ter wereld. Ramona Poels spreekt van een beleefwinkel, waar bruid en bruidegom en hun familie in de aanloop naar de grote dag al een voorproefje van de trouwbeleving kunnen ervaren. 

Koonings the Wedding Palace bestaat dit jaar vijftig jaar. Twintig jaar geleden nam Ramona Poels op 17-jarige leeftijd de bruidsmodezaak over van haar oudtante. Haar moeder Ineke Ploegmakers, die ook nu nog dagelijks in het bedrijf te vinden is, hielp haar hiermee.
In 2014 werd het verbouwde en uitgebreide pand aan de Dukaat in Deurne met een grandioos feest geopend. Met een oppervlakte van 4,5 duizend vierkante meter was sprake van de grootste bruidsmodezaak van Europa. Nu, vier jaar later, wordt gesproken over de grootste ter wereld. Dit wordt volgens een woordvoerder van het bruidsmodehuis beaamd door leveranciers, die over de hele wereld trouwjurken bezorgen. Naast bruidsjurken, trouwpakken voor mannen, trouwaccessoires, kindermode en communiekleding heeft Koonings voortaan ook een beautystore en een goodystore voor bruiloftcadeau’s.

Trouwbeleving
Het nieuwe pand is in zijn geheel ontworpen door Ramona Poels zelf, zowel van buiten als van binnen. “Toen ik anderhalf jaar geleden de grond kocht had ik al in mijn hoofd hoe het pand er uit moest komen te zien. Sindsdien ben ik er vele dagen en nachten mee bezig geweest. Als je er in durft te geloven kun je dromen waarmaken.”
In het nieuwe pand geeft een indrukwekkende entree toegang tot een grote ontvangsthal. Aan weerszijden van de hal zijn vertrekken voor de verschillende bruidsjurkenmerken, met elk een eigen inrichting voor een pasbeleving in de sfeer van het merk. De jurken en de interieurs variëren in model van lieflijk tot stoer en internationale sferen. Chique bankjes voor de familie, een podium voor de bruidjes en een fotohoek in een passende ambiance maken de ruimtes af. Daarbij zijn er ruime paslokalen. Behalve bruidsjurken heeft Koonings een grote collectie bruidsjurken voor bruidsmeisjes en bridesmaids; vriendinnen van de bruid die tijdens het huwelijksfeest allemaal eenzelfde jurk dragen.
“Gemiddeld krijgen we op een zaterdag 90 bruiden”, zegt Ramona Poels. “Onze dertig bruidsmodespecialisten nemen ze even mee in een andere wereld. Daar kunnen ze alles wat met hun huwelijk te maken heeft zien en beleven.”
Er wordt volgens de eigenaresse minder vaak getrouwd dan in het verleden. “Stellen die nu trouwen kiezen er bewust voor hun liefde te bekronen met een huwelijk. Wij willen een stukje trouwbeleving naar voren halen door ook van de voorbereiding een speciaal feestje te maken. Eigenlijk als een voorproefje van de huwelijksdag. Dat gaat bij ons samen met echte Brabantse gastvrijheid en een hapje en drankje in ons restaurant”, aldus Ramona Poels.

“Onze bruidsmodespecialisten nemen ze even mee in een andere wereld”

Koonings theater
Op de verdieping is in het nieuwe pand een Koonings theater gebouwd. Een chique ruimte met een afmeting van 15 x 35 meter, waar plaats is voor driehonderd personen. En waar onder meer danslessen, workshops en modeshows gegeven zullen worden. Verder is er een VIP-ruimte met een champagnebar en een restaurant voor aanstaande bruiden en hun familieleden, die van het uitzoeken van een trouwjurk een dagje uit maken. En voor bruiden die van ver komen; niet alleen uit heel Nederland, België en Duitsland, maar onder anderen ook uit Engeland, Zweden en Frankrijk komen aanstaande bruiden naar Koonings the Wedding Palace. “We willen mensen die een dag bij ons beleven ook iets te eten en te drinken aan kunnen bieden.”
Blikvanger in de grote ontvangsthal van het nieuwe pand is een Assepoester-achtige koets, ontworpen door Ramona en gemaakt door haar vader samen met een aantal kunstenaars. “Bruidjes kunnen daarin plaatsnemen om zich even als een echte prinses te voelen.”

House of bridal
Ramona Poels heeft in haar nieuwe pand een kantoorruimte en een shop-in-shop voor haar eigen bruidsmodemerk House of bridal by Ramona Poels. Daarvoor ontwerpt ze zelf design bruidsjurken. Onder anderen Kim Kötter en Patricia Paay droegen op hun trouwdag een jurk van Ramona Poels en ook voor Katja Schuurman ontwierp ze een bruidsjurk.

Say Yes to the Dress
Al drie seizoenen is Koonings the Wedding Palace het decor van het populaire televisieformat Say Yes to the Dress Benelux. In het format nemen de stylisten van Koonings, stylist en presentator Fred van Leer en eigenaresse Ramona Poels de kijkers mee in de zoektocht naar de perfecte jurk voor de deelnemende bruiden.
Say yes tot the Dress Benelux is momenteel het best bekeken programma van televisiezender TLC. De eerste aflevering van het derde seizoen had op 14 augustus 2018 een kijkcijferrecord met 217.000 kijkers. Het huidige seizoen is nog tot en met 16 oktober elke dinsdag te zien om 20.30 uur.

Open dag
Zondag 7 oktober kan iedereen een kijkje komen nemen tijdens de feestelijke opening van Koonings the Wedding Palace. Er zijn artiesten en acts, er is een taartproeverij, er worden modeshows en danslessen gegeven, bezoekers mogen een ritje maken in een koets, er lopen Disneyprinsessen rond en nog veel meer. Om een idee te krijgen van het aantal verzoekers en vanwege de te verwachten drukte dienen geïnteresseerden zich vooraf aan te melden. Dat kan gratis via: www.koonings.com.

 


Relevante bedrijven

Bruidsjurk kiezen

In onze winkel heerst een ontspannen en gemoedelijke sfeer en jij bent als toekomstige bruid het stralende middelpunt. Natuurlijk zijn ook familieleden, kennissen of vriendinnen welkom om

DJ Trouwfeest

Met meer dan 15 jaar ervaring, is Dj Nikita een Allround DJ, met een ruime kennis van alle muziekgenres. Muziek voor alle leeftijden, jaren 60, 70 -80 – 90,… Hedendaagse muziek, Dance, RetroHouse, Schlagers, Boogies, Rock ‘ N Roll, Disco…,  Dj Nikita heeft het allemaal vandaar is ze de ideale DJ Trouwfeest  voor jouw dansfeest.

Coverband Atomika

Coverband Atomika is de perfecte partyband voor uw feest. Atomika, brengt stevige covers maar eveneens pop en disco covers op party’s en feesten.